esmaspäev, 15. mai 2017

Purjetamine erivajadustega inimestele

Edastame infot.
 
KUTSE
 
Kallis sõber
Oled Sa kunagi proovinud, kuidas purjekas tuule jõul liigub ja seda juhtinud? Tule ja proovi, meri on kõigile.
Purjetamine erivajadusega inimesele:
Pärnu purjetamisnädalal L, 10.06 kl 17 Pärnu jahtklubis,
Tallinna Merepäevadel L, 15.07 kl 16-19 Lennusadama B-kail
Kuressaare Merepäevadel  R, 11.08 kl 17 Kuressaare jahisadamas
Registreerumine kohustuslik:
Purjetamine toimub paatidega, milles kapteniks võistluspurjetaja; eelnevalt kaldal juhiste ja päästevahendite jagamine. Tallinnas on merele minekuks kolme inimese purjekad, surfamine ja paraolümpiapaadid 2.4mR.
Kõik tegevused osaleja enda vastutusel.
Liitu ka FB grupiga, et saada jooksvat infot
 
-------------------------------------
PRESSITEADE

Erivajadustega inimesed lähevad purjeprojekti raames merele
Et puuetega inimesed saaksid osa lainevahust, sõidurõõmust ja meretuulest, on neil eeloleval suvel võimalus purjetamise proovitundides käia. Projekt kannab nime Erilised Purjetajad ja purje trimmimiseks ulatab seal abikäe ka olümpiasurfar Ingrid Puusta.
 "Soovin aidata puuetega inimesi purjetama, kuna see sport on nii vabastav ja mõnus. Iseseisvalt mereleminek võib olla alguses natukene keeruline – nii, et teeme selle lihtsaks ja kättesaadavaks kõigile," rääkis Puusta enda missioonist. "Purjetamine on kõiki haarav sport. Purjelauasport on mulle andnud elustiili, millest ma unistadagi ei osanud. Kõik veepealsed tegevused rahustavad, nad kaotavad mu mured ja probleemid. Olen ise purjelaudur, see on mind viinud muude veesportideni nagu aerulaud, purjetamine, lohesurf ja lainesurf."
Nii saabki Noblessneri Jahtklubi purjetamiskooli initsiatiivil ja professionaalse treeneri käe all esmateadmisi tuuleoludest, paadiehitusest ning lihtsamatest manöövritest merel. Pärast ABC omandamist saavad huvilised juba ise purjepaati istuda ja kogenud roolimehe käe all merel käia.

"Parapurjetamine annab palju uusi võimalusi – uusi tutvusi, uusi sihtkohti, uusi eesmärke," ütles Eesti ainus parapurjetaja Anre Nõmme, kelle sõnul peavad ka puuetega inimesed saama merele minna, kui Eesti soovib tõeline mereriik olla. "Parapurjetamine on parim spordiala – võitlus iseenese, looduse ja tehnikaga."

Kui Ingrid Puusta tutvustab projektis osalejaile surfamist, siis Nõmme jagab teavet ja kogemusi parapurjetamisest. Eriliste Purjetajate koolitusel saab osaleda Merepäevade raames 15.juulil kell 16-19 lennusadama B kai juures, kus ootavad proovimist nii purjelauad kui ka paraolümpiaklassi kuuluvad purjekad 2.4mR ja moodsad RS Questid. Vanusepiiranguid osalemisel ei ole, ent tähtis on end eelnevalt kirja panna – ja seda keskkonnas http://bit.ly/2n3Q6BX
 
Lisaks Tallinna merepäevadele toimuvad purjetamise proovipäevad 10. juunil Pärnu purjetamisnädala raames Pärnu Jahtklubis ja 11. augustil Kuressaare merepäevadel Kuressaare jahisadamas. Maitsvate võileibadega varustab purjetajaid Mamma ja karastusjooke pakub A.Le Coq. Osa kulusid kattis Ingrid Puusta Läänemere ületuse kampaania, osa katmiseks on plaanis korjandus.

  EESTI INVASPORDI LIIDU B O W L I N G U MEISTRIVÕISTLUSED ÜKSIKMÄNGUS AEG JA KOHT Tallinna osavõistlus toimub laupäeval, 27.aprill 2...