kolmapäev, 22. jaanuar 2014

Mis spordiala on novus?

EIL MV novuses (koroonas) toimuvad 15.veebruaril 2014 Viljandi Spordihoones algusega kell 11.00
 
EIL 2014.aasta meistrivõistlused algavad peatlnäha uue alaga - novusega. Tegelikult on NOVUS peaaegu sama mis KOROONA - väike vahe on vaid mänguvahendites. Novuse ehk vahel eestipäraselt nimetatud ka "läti laud" rahvusvahelised võistlusmäärused on samad Eesti koroona mängu reeglitega, mis kehtivad alates 1995 aastast. Mängulaud on 8 cm väiksem kui koroona laud - st kui koroona laud on 1,08 x 1,08 m, siis novuse laud on 1,0 x 1,0 m. Laua tasapind põrandast on 10 cm madalam kui koroona laual.  Nurkades olevate aukude diameeter on 2 cm suurem - st kui koroonalaual on  8 cm augu läbimõõt, siis novuse laual on 10 cm augu läbimõõt. Keskring on sama  - 25 cm. Löögiseibid on natuke laiemad  ja löögiketas on väiksema diameetriga.
EIL MV novuses juhend on EIL kodulehel SIIN.
Käesolevast aastast on muutunud ka osavõtumaksu tasumise kord. Nimelt on jäänud samaks osavõtutasu suurus 2 eurot juhul kui tasutakse pangaülekandega ja see laekub EIL pangakontole vähemalt 24 tundi enne võistluse algust. Kohapeal tuleb juba tasuda 5 euro suurune osavõtumaks.
Vaata lähemalt EIL võistluste üldjuhend peatükk OSAVÕTUTINGIMUSED.
 
 EIL juhatus ja sekretariaat

  EESTI INVASPORDI LIIDU B O W L I N G U MEISTRIVÕISTLUSED ÜKSIKMÄNGUS AEG JA KOHT Tallinna osavõistlus toimub laupäeval, 27.aprill 2...