kolmapäev, 10. august 2022

Kutse: 24.08 tuur ajaloolises Seewaldi/ Merimetsa asumis 24.08.22 kl 16.20

 Tulge matkale.

 Tere, head liikmed!


Olete väga oodatud 24. augustil toimuvale ekskursioonile! Tallinna Puuetega Inimeste Koda korraldab koostöös Hiking Estonia OÜ-ga 2 tundi kestva tuuri Seewaldi / Merimetsa asumis. Kohtume 24.08 kl 16.20 Merimetsa Selveri parklas. Merimetsa Selveris on avalik WC, mis sobiv ka ratastoolis liikujatele. Kogu teekond on ka ratastoolis läbitav. Tuuri algus kell 16.30 ja lõpp samas kohas kell 18.30.
Tuuri ajal külastame põnevat Merimetsa asumit, saame teada selle asumi ajaloost ja külastame kunagise Seewaldi suvemõisa territooriumi. Seewaldi suvemõisa kinkis paruness Marie Girard de Soucanton 1898. aastal Eestimaa Kubermangu Vaimuhaigete Hooldamise Seltsile ning seal avati haigla 1903. aastal. Esimeseks peaarstiks oli dr. med Ernst von Kügelgen.Samuti saame rohkem teada Tallinna Hipodroomist ja Stroomi ranna ajaloost. On huvitav fakt, et Pelgurand on tuntud ka nimega Stroomi rand, mille nimi on tulnud umbes praeguse Paldiski maantee ja Pirni tänava nurgal asunud Tallinna Suurgildi oldermann Bengt Fromhold Strohmile kuulunud Strohmi kõrtsi (Strohmischer Krug) järgi.
Osaleda soovijatel palun täita allolev registreerumisvorm või kirjutada tiiu@tallinnakoda.ee hiljemalt 22. augustiks. Kohtade arv on piiratud! Tuur on kõigile TASUTA!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTCanLPvVw73--slbizKdR-KQu1EvGilGtpYIt1KlLPuobVg/viewform?usp=sf_link     

Lugupidamisega
Kadri Palk, TPIK tegevjuht, 525 6560

  EESTI INVASPORDI LIIDU B O W L I N G U MEISTRIVÕISTLUSED ÜKSIKMÄNGUS AEG JA KOHT Tallinna osavõistlus toimub laupäeval, 27.aprill 2...