teisipäev, 6. september 2022

Sügishooaja algus alates 5. septembrist Tallinna Puuetega Inimeste tegevuskeskuses

Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevuskeskuses (Endla 59) algab 5. septembrist sügishooaeg ja olete oodatud osalema:

1) Treening füüsilise vormi tugevdamiseks ja hoidmiseks toimub esmaspäeviti kell 14.00-15.00 perioodil 5.september kuni 5.detsember 2022.
Osalemine on tasuta, kuid vahendite (hantlid vm) kasutamiseks on ühekordne tasu 5 eurot (va ratastooli või rulaatori kasutajad). Saab tasuda kohapeal sularahas või Tallinna Puuetega Inimeste Koda pangaarvele Swedbank EE602200001120181691; selgitus: spordivahendid.

Teeme koos keha tugevdavaid ja vastupidavust tõstvaid harjutusi, mis toetavad samas ka liigeste liikuvust ja paindlikkust. Treeningule on oodatud kõik huvilised. Harjutusi saab kohandada vastavalt erivajadustele. Kõik vajalikud treeningvahendid on kohapeal olemas.                                                Pane selga mugavad riided, võta kaasa veepudel ja hea tuju.    
Regulaarne liigutamine annab parema enesetunde, rohkem energiat, hea vormi ja rõõmsa meele!                 

Treeninguid juhendab toitumis- ja liikumisnõustaja Külli Raudsepp-Vihuri - Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste Ühingu liige.

2) Kunstiteraapia avatud stuudio toimub esmaspäeviti kell 15.30 – 17.00 perioodil 5.september kuni 28.november 2022.

Kellele – täiskasvanud puuetega inimesed (eelistatud Tallinna Koja liikmesühingu liige). Tasuta.

Võta kaasa põll, mis hoiab su riided puhtana. Kunstiteraapia avatud stuudios valib igaüks ise, mida antud tunnis soovib teha - joonistada, meisterdada, teha kollaaži või savitööd, tunneme end vabalt ja loovalt. Kusjuures joonistamise oskus ja eelnev loovtöö kogemus ei ole oluline, juba lihtne pintslitõmme on loov ja kannab endas sõnumit. Kunstiteraapia avatud stuudio pakub lihtsalt rõõmu tundmist jõukohasest, juhendatud ja eesmärgipärasest ühisest loovtegevusest, sest koos luues saavad üksteiselt tuge kõik osalejad.

Juhendaja: kunstiterapeut Kristiina Kask, kes on lõpetanud Tallinna ülikoolis kunstiteraapiate magistriõppe ja töötab kunstiterapeudina Tarbatu Tervisepargi rehabilitatsiooni meeskonnas. Täiendanud ennast, õppides erinevate keraamikute juures ning keraamika algkursusel Kunstiakadeemias. Kristiina tee kunstiteraapiani tuli läbi isikliku kogemuse – avastades, et keeruliste aegadega aitas toime tulla loovtegevus. Joonistamine või lihtsalt sirgeldamine, savist kausikese voolimine vms tegelemine aitas mõtteid korrastada, tõstis tuju ning paariks tunniks ununesid kõik probleemid.

3) Mälutreening kolmapäeviti kell 15-16: 5. 19. oktoobril; 2. ja 16. novembril; 7. ja 21. detsembril.
Tasuta.

Mälutreeningut juhendab Reet Trei

Mis siis on mälutreening?                                                                                                                                Mälutreeningu juurde kuuluvad virgutusharjutused ja erinevate ülesannete lahendamine, mälutreening arendab meid, kinnitab, et ka eakad suudavad õppida, meenutada ja mäletada uusi teadmisi.                     Mälutreening õpetab, milliseid tehnikaid saab mälu parandamiseks igapäevases elus kasutada. Praktikas, ehk igapäevases elus, on erinevatest mnemo tehnilistest võtetest kasu nii eakatele kui ka noorematele inimestele-igapäevane infotulv lihtsalt on nii suur, et ei salvesta kogutut püsimällu.

Mälutrennis lahendatavad ülesande nõuavad erinevate tunnetuslike oskuste koostööd, arendavad pikaajalist mälu, keskendumisvõimet, järeldusvõimet, loogikat, keelt. Ülesanded on lõbusad ja nende lahendamisega saavad kõik hakkama. Alati kontrollime tulemusi, võrdleme ning arutame, mis tekitas raskusi, mida ülesanne arendas. Veidi aega tutvustatakse ka teooriat - näiteks aju osadest - millised sagarad täidavad milliseid funktsioone, millised on mälu liigid, milliseid toidud on ajule head.

Registreerumise link on siin: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRQ7RE6sKFjJDImchDIGMbPJL8hiQPrv_35gg38BuoMMwFyQ/viewform?usp=sf_link

Vastan meelsasti küsimustele e-aadressil: tiiu@tallinnakoda.ee
Head sügishooaja algust meile!

Tiiu Kristjan
Tallinna Puuetega Inimeste Koda
Endla 59 Tallinn 

Antud tegevusi toetab Tallinna Sotsiaal-ja Tervishoiuamet

  EESTI INVASPORDI LIIDU MEISTRIVÕISTLUSED V Õ I STKONDLIKUS BOWL INGUS 2 0 2 4     AEG JA KOHT 3. Tallinna osavõistlus toimub 2...